Itt otthon vagy!

Gyulakeszi

Lakossági barnakőszén igényfelmérés

Lakossági barnakőszén igényfelmérés
Határidő 2022. szeptember 29.

Azokhoz a háztartásokhoz intéz felhívást Gyulakeszi Község Önkormányzata, amelyek széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel ellátottak. Egy országos lakossági igényfelmérés keretében kérik most a közreműködésüket: arról kell nyilatkozniuk, hogy várhatóan mennyi barnakőszenet használnának fel a 2022/2023. évi fűtési szezonban.

 


A több hónapja zajló háború és az amiatt megváltozott gazdasági környezet, a drasztikusan megemelkedett energiaárak nagy erőfeszítést kívánnak mindannyiunktól, ugyanakkor – a pénzügyi lehetőségekhez igazodva – a Kormány célja továbbra is az, hogy a lakosság téli fűtéséhez biztosítható legyen a szükséges tüzelőanyag, például barnakőszén.
Ennek érdekében a Belügyminisztérium az önkormányzatokon keresztül országos felmérést kezdeményezett arról, hogy adott településen hány háztartásban van barnakőszén tüzelésre alkalmas fűtőberendezés, és ezek mekkora mennyiségű barnakőszenet használnának fel a 2022/2023. évi fűtési szezonban (mázsában kifejezve).
Lakossági igénybejelentés feltételei:

 

- háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő
- egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás 
- egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet
Fontos: Az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást! 
Az adatszolgáltatás határidőben való teljesítése érdekében tisztelettel kérjük a településen élő, barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosságot, hogy a jelen tájékoztatóval egyidőben elérhetővé tett „Adatszolgáltatás lakossági barnakőszén felméréshez” elnevezésű adatlap kitöltésével és a Tapolca Közös Önkormányzati Hivatal részére legkésőbb 2022. szeptember 29-én 16:00 óráig történő eljuttatásával segítse a 2022/2023. évi fűtési szezonra vonatkozóan a várhatóan felhasználásra kerülő barnakőszén mennyiség felmérését.
Az adatlap letölthető az alábbi linkről:adatlap-lakossagi-barnakoszen-felmereshez.doc, továbbá a www.tapolca.hu, honlapon, illetve beszerezhető a Tapolcai Közös Önkormányzat Hivatal portáján munkanapokon 8:00 és 16:00 óra között. A kitöltött adatlap benyújtható postai úton (8300 Tapolca, Hősök tere 15.), valamint személyesen munkanapokon a Tapolcai Közös Önkormányzat Hivatalánál. Tájékoztatom a lakosságot, hogy a 2022. szeptember 29. követően beérkező adatlapokat az igény felméréshez nem tudjuk figyelembe venni.
Az igényfelméréssel kapcsolatos további kérdés felmerülése esetén a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal illetékes kollégája az alábbi elérhetőségeken nyújt bővebb felvilágosítást:
Telefon: 06 87/511-150
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gyulakeszi, 2022. szeptember 22.

                                                                       Köszönettel!

          Orbán József
        polgármester sk.

feher vertikalis gyulakeszi