Itt otthon vagy!

Gyulakeszi

FELHÍVÁS

 

  1. ÉVI EBÖSSZEÍRÁSRA

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény a 42/B. § (1) bekezdésében előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat, ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

A fenti előírás végrehajtása érdekében Gyulakeszi Község Önkormányzata az ebösszeírást 2022. év őszén kívánja elvégezni. 

Felhívjuk mindazon magánszemélyeket, jogi személyeket és más gazdálkodó szervezeteket, és mindazokat, akik Gyulakeszi község közigazgatási területén ebet tartanak, hogy bejelentési kötelezettségüknek

  1. december 15. napjáig

írásban tegyenek eleget.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy bejelentést kell tenni minden 4 hónaposnál idősebb ebről.

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy azokról a kutyákról is ismételten be kell nyújtani a bejelentést, amelyekről a korábbi években már tettek bejelentést.

Továbbá arra is felkérjük az ebtartókat, hogy amennyiben a kutya gazdát cserélt, elveszett vagy elhullott, azt 8 napon belül szintén jelentsék be írásban.

A bejelentési kötelezettségüket nem teljesítő személyek ellen az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet alapján eljárást indítunk.

A bejelentéshez szükséges nyomtatvány beszerezhető a Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán vagy az ebösszeírás szóra kattintva.

A kitöltött és aláírt nyomtatványt a Hivatal ügyfélszolgálatán kérjük leadni vagy elektronikus úton lehet benyújtani az e-papír szolgáltatás használatával (https://epapir.gov.hu témacsoport: önkormányzati igazgatás, ügytípus: Mezőgazdasági, állat-és növény-egészségügyi ügyek, címzett: Tapolca Város Önkormányzata).

Köszönjük, hogy gyors és pontos adatszolgáltatásával segíti Önkormányzatunk állatvédelmi törvényben előírt tevékenységét.

 

Tapolca, 2022. szeptember 15.

                                                                       Köszönettel!

Orbán József
polgármester sk.

feher vertikalis gyulakeszi